Øster Hus

Annas hage ligger i flotte omgivelser like øst for Hommersåk sentrum. Det nye boligfeltet ligger rett ved skole og kirke. Det rammes inn av Bersagelveien i sør og grønne områder i øst og nord. Her skal vi bygge til fine leiligheter i tre forskjellige størrelser.

Avstander

Buss 5 min Gåavstand
Dagligvare 9 min Gåavstand
Barnehage 11 min Gåavstand
Barneskole 13 min Gåavstand
Ungdomsskole 14 min Gåavstand
Barnehage 15 min Gåavstand
Full nabolagsprofil

Leiligheter i tre størrelser

Delfeltet BK7 er et hus med ti leiligheter fordelt på to etasjer. Velg mellom tre ulike størrelser. De minste leilighetene er 66 m2 BRA, de mellomste 76 m2 BRA og de største er 89 m2 BRA. Alle får utvendig bod og parkeringsplass. Det er grøntområde på to sider av bygget. Annas hage får totalt 50 boenheter – fordelt på eneboliger, rekkehus og leiligheter. Feltet er første del av en større utbygging der grunnarbeidet er ferdig.

Tett på sjø og fine turområder

Hommersåk er tettstedet i bydelen Riska. Til Sandnes er det ca. 13 km, med sykkelsti hele veien, og buss 21 har hyppige avganger til Sandnes og Forus. Hommersåk er spesielt fint hvis du interessert i båtliv, fiske, turer langs sjø og på land. Det går fin tursti like bak leilighetene. Det er ca. 10 minutters gange til havna og hurtigbåten til Stavanger. Mange pendler med båten som bruker ca. 20 minutter på turen.

Se kollektivtilbudet på Google Maps

Fint navn på fint sted

Annas hage har fått navn etter Anna Nærbø Rettedal. I 1893 fikk hun den første jordmorstillinga i Riska. Anna og predikantmannen kjøpte gard på Hommersåk, solgte igjen, før Anna endte opp med å bygge hus på garden de hadde eid på Heiå. Mang en Hommersåk-bu kom til verden med hjelp fra Anna. “Etternavnet” hage er knyttet til de naturskjønne nærområdene, tett på skog og flotte turstier.

Historisk kilde: Eivind Smith, Jordmødre i Riska

 

Lokasjon

Lukk

Bestill husbok fra Øster Hus

    Bestill husbok fra Vestlandshus