Byggingen av siste boligfelt på Bogafjell er i full sving. Etter over 20 års utbygging av Bogafjell bydel, bor nå om lag 8000 i Sandnes yngste bydel.
Det er bygget over 1300 boliger, 5 barnehager, 2 barneskoler, en ungdomsskole, en fantastisk idrettspark og et åpent og inkluderende bydelssentrum. Gjennom flere tiår har folk flyttet til Bogafjell, få har flyttet fra. Et byutviklingsprosjekt som går inn i historiebøkene. Øster Hus bygger nå seks eneboliger som blir deres siste på Bogafjell.
– Vi har fire eneboliger igjen for salg, det er faktisk siste mulighet til å skaffe seg en nyoppført enebolig på Bogafjell, sier prosjektselger i Øster Hus, Petter Løberg Klavenes. – Jeg vil tørre å påstå at vi har spart det beste til slutt. Plassering, sol og utsiktsforhold, størrelse på boligene samt innvendige og utvendige kvaliteter. Her har vi ikke spart på noe, sier han.
For Øster Hus blir de seks eneboligene avslutningen for «Bogafjellutbyggingen», av totalt 350 leverte boliger i bydelen.
– Hva mer enn optimale utsikt og solforhold kjennetegner boligene?
– Dette er store eneboliger på på 213-227 kvm, med 4-6 soverom og kvaliteter som er utover normal standard. De blir alle levert med oppgradert kjøkken, eiketrapp, sedum på tak og belegningsstein i gårdsrommet for å nevne noe, forklarer Petter.

En aktiv bydel med et godt naboskap
Bydelen har vært gjennom en enorm vekst og utvikling. Følelse av felleskap, samhold og tilhørighet er tilbakemeldinger som går igjen blant beboere på Bogafjell. Frivilligheten gjør en unik innsats for bydelen. En tilrettelagt idrettspark, foreninger, lag og kirken har vært med på å gjøre Bogafjell til en populær bydel med høy trivsel.
– Hele bydelen har en beboer og -boligsammensetning som er stor, det gjør den komplett. På Bogafjell har vi fulgt flere gjennom kjøpssyklusen «leilighet – rekkehus – enebolig». De har startet som unge førstegangskjøpere og vokst seg videre til større boliger. Få flytter langt. Det har blitt mer et sted å leve for folk, ikke bare å bo, sier Bjørn Knutsen, prosjektansvarlig for salg i Øster Hus.
Tranebærstien som er navnet på det siste byggefelt blir en spesiell gate, med bomiljø som fokus. Sandnes Tomteselskap har lagt ned store ressurser på å skape en «shared-space» gate som åpner for bruk av alle aldersgrupper.
– Her har vi etablert sittegrupper, lekeområder, grøntsoner og plass til bilen. Tanken bak gatetunet som inneholder elementer fra prinsippet «shared-space» er å skape et helt eget samlende miljø mellom boligene, sier prosjektleder i Sandnes Tomteselskap, Magnar Eidsvåg, og fortsetter:
– Før vi startet prosjekteringen av feltet gjorde vi en undersøkelse blant beboere i bydelen. En av tilbakemeldingene var at flere ønsket muligheten til å kjøpe seg større eneboliger. At folk vil bli boende på Bogafjell var tydelig. Det er bakgrunnen til at det nå bygges store eneboliger i Tranebærstien.

God aktivitet i boligmarkedet
Petter Løberg Klavenes i Øster Hus forteller om en januar-måned med god aktivitet på boligsalget, både med antall salg og omsetning i flere prosjekter.
– Høsten i fjor var nok litt roligere enn den pleier, preget av usikkerhet. Det har snudd. Vi opplever at vi er tilbake på samme nivå som i fjor på denne tiden. Et godt eksempel er at to av de seks eneboligene i Tanebærstien ble solgt i løpet av en uke i januar, sier han.
Klavenes understreker at det kan være klokt å ikke vente for lenge om en vil sikre seg en nyoppført enebolig i den attraktive bydelen.
