Øster Hus

Siden 1974

Øster Hus Gruppen består i hovedsak av driftsselskapene Øster Hus og Solhytten, og eies av brødrene Njål og Cato Østerhus. Øster Hus er Rogalands største boligbygger.
Virksomheten holder til i Sandnes, og har stor byggeaktivitet på hele Nord-Jæren. Også Solhytten har sitt kontor i Sandnes, og er en betydelig aktør innen salg og bygging av hytter på egne hyttefelt i Sirdal.

Øster Hus Gruppen er utviklet fra en tradisjonell byggmesterforretning og har blitt formet gjennom mer enn 30 års tett og godt samarbeid mellom eierne. Det har hele tiden vært avgjørende å skape et godt arbeidsmiljø og legge til rette for medarbeidernes trivsel og personlige utvikling. Dette har gitt gode resultater og medvirket til å sette Øster Hus AS i finansiell posisjon til å foreta oppkjøp av interessante selskaper. I 2002 ble KleppHus en del av Øster Hus Gruppen, i 2004 kom Jærbygg til og i 2005 ble Solhytten en del av konsernet. Ved inngangen til 2016 ble både KleppHus og Jærbygg fusjonert inn i Øster Hus, og selskapet er i dag ledende i vårt marked.

Fokus på drift er en viktig faktor for våre resultater. Samtidig er eierne mer opptatt av å bygge egenkapital enn å ta ut utbytte. Dette har ført til en solid økonomisk plattform som gir handlingsrom for å skape trygge arbeidsplasser og videre satsing og utvikling.

Stolt sponsor

Øster Hus er en stor bidragsyter til lokal topp- og breddeidrett, og sponsing er for oss et viktig kommunikasjonsverktøy. Vi identifiserer oss med verdiene, konkurranseaspektet og ikke minst gleden som idretten representerer. Gjennom en årrekke har Øster Hus gjort seg bemerket lokalt og nasjonalt som en engasjert og stolt sponsor av topp- og breddeidrett i regionen. Sandnes Ulf, Oilers og Skifestivalen Blink er blant de mest profilerte. Samtidig kan du se Øster Hus-logoen på tusenvis av barne- og ungdomsdrakter i hele distriktet. Øster Hus Arena,  et av Norges mest moderne stadionanlegg, er Sandnes Ulfs nye storstue.

Les mer

110

medarbeidere

Det beste resultatet oppnås ofte gjennom godt samspill. Slik er det også i Øster Hus. Gjennom hele prosessen fra tomteutvikling til boligen står innflyttingsklar, har folkene våre gjort sitt ytterste – hver på sin plass.

Vi har dedikerte og dyktige fagfolk i administrasjonen, en fantastisk gjeng med ansatte tømmermenn og høy aktivitet ute på byggeplassene. Kvalitet og gode boliger for alle er noe vi jobber etter hver eneste dag. Både våre tømmermenn så vel som samarbeidspartnere har fokus på kvalitet og egenkontroll. Vi er stolte over det solide håndverket som leveres, noe som også gjenspeiles i tilbakemeldingene i våre kundeundersøkelser.

Øster Hus gjør hvert år avtale med nye lærlinger som settes sammen med våre mest erfarne tømmermenn. På veien gis de gode verdier, kunnskap og holdninger som gjør dem til profesjonelle og dyktige fagarbeidere. Slik videreføres Øster Hus-kvaliteten til det beste for våre kunder.

Ønsket kultur i Øster Hus kan oppsummeres med et enkelt slagord, nemlig «Ekte vinnervilje!» I dette ligger et sett med forventninger om hvordan vi skal opptre og ha det på arbeidsplassen til beste for alle.

Lærlingene er våre neste beste

Satsingen på tømrerlærlinger og administrative traineer er vår viktigste og mest langsiktige rekruttering. For tiden har vi 15 kommende stjerner i stallen. Totalt har Øster Hus ledet 150 lærlinger til fagbrev. Gode holdninger er det aller viktigste for å få plass på laget vårt. Pålitelighet, lagfølelse og HMS-forståelse. Faglige ferdigheter utvikler de hos oss. Denne gode gjengen er våre neste beste. De er her når du og dine barn skal kjøpe nytt Øster Hus.

Ekte vinnervilje

Øster Hus er opptatt av å skape en trygg og attraktiv arbeidsplass, og forutsigbarhet for ansatte og kunder. Å ha en god kultur i selskapet er viktig for at laget som helhet skal fungere optimalt. Man må ha en felles forståelse om hva som skal til for å lykkes. I Øster Hus kaller vi det ganske enkelt for «ekte vinnervilje». Det handler om å gjøre ting skikkelig, yte litt ekstra og spille hverandre gode. På den måten kan kundene våre være trygge på at vi alltid leverer.

Tomteutvikling

Øster Hus er alltid interessert i samarbeid med grunneiere av arealer som kan bli gode tomteområder og boligfelt, og har en egen avdeling som håndterer anskaffelse og utvikling av tomteområder. I utgangspunktet er det områder på to-tre mål eller mer, med beliggenhet på Nord-Jæren, som er interessant.

Øster Hus er en erfaren, profesjonell og trygg lagspiller. Vi har godt samarbeid med fagpersoner i kommuner og fylkeskommune, planleggere, arkitekter og andre konsulenter. Da blir veien fra råmark via reguleringsplan til ferdig tomteområde lettere for både grunneier og beslutningsdyktige saksbehandlere i kommuner og fylkeskommune.

Topp leverandører

Vi samarbeider med noen av de beste leverandørene i sin bransje for å sikre et godt sluttprodukt. Gjennom kundeundersøkelser blir både vi og våre samarbeidspartnere kontinuerlig evaluert. Det skjerper.

 • Byggevarer: Optimera AS
 • Dører/vinduer: Gilje Tre AS og NorDan AS
 • Trapper: Kjell Meisland AS og Hafrsfjord Tre AS
 • Rørlegger: Sig Halvorsen og Forus Rør AS
 • Elektriker: Arne Byberg AS, Simex Elektro AS og OneCo Elektro AS
 • Murer/fliselegger: Murmester Myhre AS og Br. Medalen AS
 • Ventilasjon: Systemair AS
 • Garasjeporter: Gapo AS og Portteknikk
 • Kjøkken: Norema AS og Aubo
 • Maler: Malermester Kåre Meyer, Lund og Vaaland AS og Malermester Peder E Vik AS
 • Festemiddel: Motek AS

Optimera og Montér er vår samarbeidspartner innen leveranser av Aubo-kjøkken. For å se utstilling, besøk Montér Forus.

Fine og gjennomtenkte hytter

I konsernet Øster Hus Gruppen har vi også den velrenommerte hytteprodusenten Solhytten som tilbyr kvalitetshytter på egne hyttefelt i Sirdal.

Les mer
Lukk

Bestill husbok fra Øster Hus

  Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

  Bestill husbok fra Vestlandshus

   Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.